‘BMW brengt twee nieuwe elektrische modellen op de markt’

14-09-2016 09:00 | Door: Hidde Middelweerd

BMW gaat zijn aanbod van elektrische auto’s uitbreiden met ten minste twee nieuwe modellen.

Dit stelt de Duitse krant Handelsblatt, naar aanleiding van gesprekken met anonieme bronnen binnen BMW.

Elektrische auto’s

Volgens Handelsblatt is BMW van plan om een volledig elektrische variant van de nieuwe 3-serie op de markt te brengen. Deze variant moet een weerwoord gaan bieden aan Tesla’s Model 3. Ook van de X4 moet op den duur een elektrische variant op de markt verschijnen.

Wanneer BMW deze modellen daadwerkelijk op de markt wil brengen, is niet bekend.

BMW

Momenteel biedt BMW alleen de i3 aan als volledig elektrisch model. De verkoopcijfers van deze auto vallen echter tegen. Sinds de lancering werden er wereldwijd slechts 41.500 exemplaren van de elektrische auto verkocht.

De i8, BMW’s hybride sportwagen, doet het daarentegen een stuk beter.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Handelsblatt | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit