CEO Ford: ‘Betaalbare, zelfrijdende auto’s per 2025 op de markt’

14-09-2016 12:30 | Door: Hidde Middelweerd

Ford rolt vanaf 2025 betaalbare, zelfrijdende auto’s uit voor het grote publiek.

Dit stelde Mark Fields, CEO van Ford, maandag tijdens een speech op het hoofdkantoor van Ford.

Zelfrijdende auto’s

Ford wil er zo snel mogelijk voor zorgen dat de productiekosten laag genoeg zijn voor een commerciële uitrol van zelfrijdende auto’s. “Rond 2025 maken we zelfrijdende voertuigen beschikbaar voor het grote publiek”, zegt Fields. “We willen zelfrijdende auto’s beschikbaar maken voor iedereen, niet alleen voor hen die luxebolides kunnen betalen.”

Eerder kondigde Ford al aan dat in 2021 zelfrijdende taxi’s op de publieke weg te willen hebben. Deze robot-taxi’s hebben geen stuur en gas- of rempedaal.

Ford

“Wij geloven dat de mobiliteitssector het aankomende decennium in het teken zal staan van autonoom rijden”, liet Fields weten. “Denk je eens in wat je allemaal kunt doen met je tijd in de auto als je niet hoeft te focussen op rijden.”

Fields verwacht dan ook dat het interieur van auto’s compleet zal veranderen, zodat gebruikers hun tijd in de auto kunnen besteden aan werk of vrijetijdsactiviteiten.

Volvo

Ford is niet de enige die gelooft dat zelfrijdende auto’s de toekomst hebben. Merken als Tesla en Audi hebben ook zelfrijdende voertuigen in de koker.

Volvo ging deze week officieel van start met het ambitieuze Drive Me-project in Göteborg, waarbij consumenten in de nabije toekomst al zelfrijdende auto’s kunnen testen. Volvo leverde daarnaast de auto’s voor een testproject van Uber. De taximagnaat test momenteel zelfrijdende taxi’s in Pittsburgh in de Verenigde Staten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: InsuranceJournal.com | Foto: Mike Mozart via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit