‘Shell introduceert laadpalen voor EV’s op Britse tankstations’

14-09-2016 12:15 | Door: Hidde Middelweerd

Shell introduceert per 2017 laadpalen voor elektrische auto’s op tankstations in het Verenigd Koninkrijk.

Dit meldt The Guardian. E-mailverkeer tussen de oliemagnaat en de Britse overheid onthulde de plannen van Shell om laadpalen op zijn tankstations te introduceren. Nadat de e-mails naar buiten waren gekomen, bevestigde Shell deze plannen.

In het e-mailverkeer, dat werd vrijgegeven na een Freedom of Information-verzoek van de website DeSmogBlog, werd ook waterstof besproken. Daarnaast informeerde Shell naar de plannen van de Britse overheid om wegen te introduceren die elektrische auto’s draadloos opladen.

Laadstations

Het introduceren van laadpalen is opvallend, omdat Shell onlangs nog het belang van fossiele brandstoffen onderstreepte. Toch lijkt Shell concrete plannen te hebben om laadpalen op zijn tankstations te installeren. Zo werd in een e-mail van een werknemer van Shell geïnformeerd naar leveringsvergunningen van elektriciteit.

Tankstations

Shell heeft meer dan duizend tankstations in het Verenigd Koninkrijk. Hoeveel van deze stations ook elektrische laadpalen krijgen, is nog niet bekend.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Guardian | Foto: Mike Mozart via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit