Nissan onthult ’s werelds snelste elektrische raceauto

Nissan onthult ’s werelds snelste elektrische raceauto

18-10-2013 12:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nissan heeft de ZEOD RC onthuld, de eerste raceauto die een volle ronde van het circuit van Le Mans (13,6 km) geheel elektrisch zal afleggen.

Begin dit jaar kondigde de CEO van Nissan, Carlos Ghosn, aan dat het automerk in 2014 zal gaan deelnemen aan de 24-uursrace van Le Mans met een elektrisch aangedreven auto.

Na slechts acht maanden keihard werken onthulde Nissan donderdag de ZEOD RC bij het hoofdkantoor in Yokohama.

De Zero Emissions On Demand Race Car, zoals de ZEOD RC volledig heet, is stiekem een hybride auto, want hij heeft ook een kleine turbo-benzinemotor aan boord. Toch moet de auto uitsluitend op zijn batterijen snelheden boven de 300 kilometer per uur kunnen halen.

Testplatform

De racewagen zal tijdens de 24-uursrace starten vanuit ‘Garage 56’. Deze categorie is speciaal voor auto’s die voorzien zijn van nieuwe, innovatieve aandrijvingstechnologieën.

Nissan wil de auto als testplatform gebruiken voor de ontwikkeling van elektrische racetechnologie. De geboekte resultaten wil de fabrikant inzetten voor toekomstige raceauto’s in de LMP1-klasse. Dit is de koningsklasse in de 24 uur van Le Mans.

De ZEOD RC maakt gebruik van dezelfde batterijtechniek als de Nissan LEAF en kan via het regeneratieve remsysteem, dat tijdens het remmen stroom opwekt, de batterijen bijladen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=fqoZhWPjc_o

Bron: Autoblog

Foto: Nissan persfoto

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit