Volvo introduceert plug-in hybride auto’s in India

16-09-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo Cars gaat grootschalig plug-in hybride varianten van zijn auto’s introduceren in India. Dit als reactie op de groeiende luchtvervuiling in het subcontinent.

“We gaan ons gehele portfolio als plug-in hybride versies aanbieden op de Indiase markt”, zegt Tom von Bonsdorff, managing director van Volvo Auto India, in de India Times.

Hybride

Volvo introduceerde de eerste hybride SUV deze week in Delhi: de XC90 T8 Excellence. Op een volle batterij heeft de SUV een elektrische actieradius van 40 kilometer. Binnen een week had het automerk de eerste vijftig reserveringen al te pakken.

Elektrisch

Volvo heeft, naast een schare aan plug-in hybride modellen, ook een all-electric model in de pijplijn. Dat model moet in 2019 op de markt komen. Als het zover is, zal Volvo deze auto ook in India introduceren. Bonsdorff: “We willen wereldwijd 1 miljoen elektrische auto’s verkocht hebben per 2025. India kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: India Times | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit