Volkswagen: ‘Elektrisch model net zo revolutionair als de Kever’

19-09-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen heeft een tipje van de sluier opgelicht over zijn nieuwe, elektrische model. Volgens de autofabrikant wordt het model net zo revolutionair als de Kever dat zeventig jaar geleden was.

Volkswagen presenteert de conceptauto in oktober, op de Paris Motor Show.

Kever

De Kever groeide zeventig jaar geleden uit tot de meest bekende en best verkochte auto van de vorige eeuw. Volgens Volkswagen heeft zijn nieuwe model de potentie om wederom geschiedenis te schrijven.

Actieradius

Er gaan al een tijdlang geruchten rond over het nieuwe, elektrische model van Volkswagen. Zo zou deze een actieradius van 500 kilometer hebben, met een laadtijd van slechts 15 minuten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volkswagen | Foto's: Volkswagen

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit