Nuon Solar Team heeft ‘beste zonnepaneel ter wereld’

21-09-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het Nuon Solar Team onthulde dinsdag het geheime wapen waarmee het de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika wil winnen. De studenten van TU Delft zeggen het beste zonnepaneel ter wereld te hebben.

Dit meldt het Nuon Solar Team in een persbericht.

De studenten ontwikkelen een zonneauto, genaamd Nuna, waarmee ze in Zuid-Afrika de strijd aangaan met andere teams.

Zonnepaneel

Het zonnepaneel is erg efficiënt door innovatieve ‘ligt trapping technology’ van DSM. Doordat de hoeken van het paneel de vorm van kubussen hebben, wordt het zonlicht minder gereflecteerd. Bij laagstaande zon betekent dit dat er meer licht opgevangen wordt, wat resulteert in 1 procent meer opgewekte zonne-energie. Nu lijkt 1 procent niet zoveel, maar het zorgt ervoor dat Nuna 200 kilometer extra kan rijden.

“Na vier jaar ontwikkelen is het ons eindelijk gelukt om het paneel in raceconditie te krijgen. Om het nu werkend op onze zonneauto te zien liggen is fantastisch. Zoiets is nog nooit gepresteerd door andere topteams in de wereld van zonneraces”, zegt David Kester, Electrical Engineer van het Nuon Solar Team.

Geheime wapens

Het team van de TU Delft heeft naar eigen zeggen nog meer geheime wapens achter de hand. Zo is de aerodynamica van het voertuig met 2 procent verbeterd. Het laatste geheime wapen van de zonneauto wordt morgen bekendgemaakt

Zonnerace

De Sasol Solar Challenge start op 24 september in Pretoria. Op 1 oktober komen de verschillende zonneauto’s over de finish in Kaapstad. Het Nuon Solar Team doet mee met een geüpgradede versie van de Nuna8. Met deze zonnewagen werd het team vorig jaar wereldkampioen in Australië.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Nuon Solar Team | Foto: Nuon Solar Team (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit