LeEco haalt $ 1 mrd op voor elektrische auto

22-09-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het Chinese LeEco heeft $ 1,08 mrd opgehaald bij Chinese investeerders voor de productie van de Lesee. Deze elektrische sportwagen moet de concurrentie aangaan met Tesla.

Dit meldt Bloomberg.

Elektrische auto’s

Verschillende start-ups in China halen momenteel investeringen binnen voor de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. De Chinese markt voor EV’s is dan ook sterk aan het groeien. Naar alle waarschijnlijkheid worden er dit jaar 300.000 elektrische voertuigen verkocht in het Aziatische land. De verwachting is dat dit aantal alleen maar zal toenemen.

LeSee

LeEco hoopt met de LeSee de internationale markt te veroveren. De elektrische sportwagen krijgt verschillende zelfrijdende functionaliteiten. Zo is de LeSee in staat om zelfstandig te parkeren en reageert het voertuig op commando’s die eigenaren kunnen geven via Le Superphone, de smartphone van LeSee.

LeEco

Eerder kondigde LeEco aan $ 3 mrd te gaan investeren in de constructie van een fabriek van zelfrijdende auto’s.

LeEco produceert, naast elektrische auto’s, ook smartphones en is de oprichter van de grootste online streamingdienst in China.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bloomberg | Foto: LeEco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit