Video: Eindhovense start-up bouwt elektrische deelauto

26-09-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het Eindhovense bedrijf Amber Mobility bouwt momenteel een eigen elektrische auto: de Amber One. Deze werd afgelopen donderdag gepresenteerd op de High Tech XL markt.

Dit meldt Omroep Brabant.

De jonge start-up wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om in een elektrische auto te rijden en zet daarom ook een deelsysteem op voor de auto.

Elektrische auto

De elektrische auto kan in de toekomst gereserveerd worden via een app. Na gebruik kan hij overal achtergelaten worden voor de volgende gebruiker, maar tegelijkertijd geeft Amber Mobility de garantie dat er altijd een auto beschikbaar is op loopafstand. Deelname kost ongeveer 33 euro per week.

Uiteindelijk wil Amber 500 elektrische auto’s beschikbaar stellen in heel Nederland. Daar is wel  € 60 mln voor nodig. De start-up hoopt dit bedrag binnen te halen via investeerders.

Modulair ontwerp

De Amber One is een elektrische voertuig met een accupakket van 28 kilowattuur. Omdat de auto een chassis heeft van slechts 600 kilo, is een grote actieradius mogelijk. Hoe groot die actieradius wordt, is nog niet bekend.

Daarnaast krijgt het voertuig een modulair ontwerp, zodat de laatste technologieën gemakkelijk toegepast kunnen worden. De elektrische auto krijgt een topsnelheid van ongeveer 150 kilometer per uur en trekt op van 0 naar 100 in ongeveer 10 seconden.

Prototype

Amber Mobility hoopt volgend jaar zes prototypes gebouwd te hebben. Over drie jaar hoopt de start-up over te gaan op productie voor de markt.

Bekijk de onthulling van de Amber One hier:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Omroep Brabant | Foto: Amber Mobility

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit