Hyundai presenteert duurzame bestelbus op waterstof

26-09-2016 13:33 | Door: Hidde Middelweerd

Hyundai Motor heeft een conceptversie van zijn nieuwe H350 gepresenteerd: een bestelbus met waterstof-brandstofcel. Het automerk deed dit tijdens de IAA Commercial Vehicle Show in Hannover, Duitsland.

Hyundai wil hiermee aantonen dat zijn brandstofcel-technologie op commerciële schaal toepasbaar is.

Waterstof

De waterstoftank van 175 liter kan gevuld worden in minder dan vier minuten, vergelijkbaar met het vullen van een benzine- of dieseltank. De tank is daarnaast op zo’n manier in de bestelbus gebouwd, dat het de laadruimte van de H350 niet beperkt.

Volgens Hyundai krijgt de emissievrije en bijna geluidloze bestelbus een actieradius van 422 kilometer.

Bestelbus

De Hyundai H350 komt in twee versies op de markt, met een laadruimte van 10,5 en 12,9 kubieke meter.

Hyundai

Hyundai opende in 2013 ’s werelds eerste fabriek waar voertuigen met waterstof-brandstofcellen op grote schaal geproduceerd werden. De zogeheten ix35 brandstofcel van Hyundai werd dan ook de eerste waterstof-brandstofcel die op commerciële schaal beschikbaar was.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Hyundai Motor | Foto: Hyundai Motor

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit