Video: autovrije zondag in Parijs

28-09-2016 07:07 | Door: Erik Verheggen

In Parijs vond afgelopen weekend de tweede autoloze zondag plaats. De helft van alle straten was afgezet in de strijd tegen luchtvervuiling.

Flanerende, skatende en fietsende Parijzenaren vulden de Champs-Élysées en andere straten van de Franse Hoofdstad. Doel van de Parijse burgemeester Anne Hidalgo is om aandacht te vragen voor luchtvervuiling, en om aan te tonen dat de metropool ook zonder autoverkeer kan.

Sinds haar aantreden in 2014, heeft Hidalgo werk gemaakt van de luchtkwaliteit. Zo heeft Parijs onder meer maatregelen genomen om oudere dieselauto's te weren uit de stad.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit