Paris Motor Show krijgt elektrisch sausje

29-09-2016 07:11 | Door: Hidde Middelweerd

De tweejaarlijkse Paris Motor Show staat voor de deur. Dit jaar lijkt de autoshow, die aanstaande zaterdag van start gaat, vooral in het teken te staan van elektrisch rijden. Verschillende vooraanstaande merken gebruiken de Paris Motor Show om een hybride of full-electric auto te presenteren.

Nu de Paris Motor Show bijna van start gaat, geven steeds meer automerken details prijs over wat ze voor ons in petto hebben.

Mercedes

Ready to change? Dat vraagt Mercedes in een video dat het gisteren online zette. In de video geeft het automerk een voorproefje op het elektrische model dat het tijdens de Paris Motor Show presenteert.

Mercedes kondigde eerder al aan met een lijn van elektrische auto’s op de markt te komen. Waarschijnlijk gaat deze serie de naam EQ dragen.

Bekijk de teaser hier:

Volkswagen

Ook Volkswagen presenteert zijn allereerste volledig elektrische model op de autoshow in Parijs. Volgens het automerk wordt zijn elektrische model net zo revolutionair als de kever.

Eerder deden geruchten de ronde dat de auto een actieradius van bijna 500 kilometer zal hebben. Of dit daadwerkelijk zo is, komen we waarschijnlijk op de Paris Motor Show te weten.

Smart Electric Drive

Alle Smart-modellen worden elektrisch. Dit kondigde het automerk deze week aan. De drie volledig elektrische Smarts zijn ook te zien op de Paris Motor Show.

Benieuwd naar wat we nog meer kunnen verwachten van de Paris Motor Show? Klik hier.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Foto: Moyan Brenn via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit