‘Nissan overweegt compactere Leaf en full-electric SUV’

29-09-2016 09:02 | Door: Hidde Middelweerd

Nissan voegt in de toekomst wellicht een compactere versie van de Leaf en een SUV aan zijn aanbod van elektrische auto’s toe.

Dit zei Gareth Dunsmore, hoofd van de elektrische afdeling van Nissan in Europa, tegenover Auto Express.

Nissan Leaf

De Nissan Leaf is, sinds zijn lancering in 2010, ruim 200.000 keer verkocht. Nu is Nissan op zoek naar opties om zijn elektrische assortiment uit te breiden, vooral om de markt in Europa nog beter te bedienen. Volgens Dunsmore is een compactere versie van de Leaf een goede optie.

Dunsmore tegenover Auto Express: “We hebben tot nu toe $ 5.4 mrd geïnvesteerd in elektrische auto’s zoals de Leaf. Het is dan ook belangrijk dat we zoveel mogelijk consumenten bedienen. Voor de Europese markt moeten we daarom wellicht kijken naar een model dat qua grootte vergelijkbaar is met een Ford Fiesta. Ook een elektrische SUV is een goede optie.”

Sportwagen

Nissan heeft ook een futuristische, elektrische sportwagen in de pijplijn, de zogeheten Bladeglider. Dunsmore liet eerder weten aan Autocar dat Nissan deze sportwagen nu al zou kunnen maken, maar dat er nog geen vraag naar is.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Auto Express | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit