Renault verdubbelt actieradius van de Zoe met nieuwe batterij

29-09-2016 12:28 | Door: Hidde Middelweerd

Renault introduceert de nieuwe Z.E. 40-batterij, waarmee de actieradius van de nieuwste Renault Zoe wordt verdubbeld. De elektrische auto krijgt daarmee een bereik van 400 kilometer.

De Renault Zoe met deze nieuwe batterij, van 41 kilowattuur, is vanaf 1 oktober al te bestellen.

De elektrische auto biedt op dit moment de grootste actieradius van alle elektrische auto’s in het middenklasse-segment.

Batterij

Ondanks dat de capaciteit van de batterij verdubbeld is, is deze in omvang net zo groot gebleven als zijn voorganger.

Bij een openbaar laadpunt is het mogelijk om binnen 30 minuten ongeveer 80 kilometer bij te laden. Ook het gebruik van snellaadstations behoort tot de opties.

Prijs

Renault heeft ook de prijzen van de elektrische auto bekendgemaakt. Bekijk bijgevoegde grafiek voor een indicatie van de prijs, inclusief batterij.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Renault | Foto: Renault

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit