Autodeelsysteem We Drive Solar van start in Utrecht

30-09-2016 16:37 | Door: Hidde Middelweerd

We Drive Solar, een autodeelsysteem van Renault, is vandaag van start gegaan in Utrecht. Bewoners en bedrijven kunnen tegen een maandelijkse bijdrage gebruik maken van 150 volledig elektrische Renault Zoe’s.

Dit meldt Economic Board Utrecht in een persbericht.

We Drive Solar

We Drive Solar is het meest recente wapenfeit van het consortium Smart Solar Charging, dat werkt aan een vehicle-to-grid-laadsysteem in de Utrechtse wijk Lombok.

Het consortium bestaat uit de gemeente Utrecht, Stedin, Lomboxnet, GE, Vidyn, Last Mile Solutions, Elaad, Jedlix en Economic Board Utrecht.

Deelsysteem

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor We Drive Solar. Tegen een maandelijks bedrag van € 99, inclusief kilometerverzekering en een smartphone-app om de auto te openen, kunnen deelnemers gebruik maken van 150 Renault Zoe’s.

De eerste Renault Zoe werd vrijdag in gebruik genomen. De elektrische auto heeft een actieradius van ruim 200 kilometer en laadt binnen 1 uur 140 kilometer bij.

Vehicle-to-grid

In de Utrechtse wijk Lombok zijn zonnepanelen gekoppeld aan het elektriciteitsnetwerk en snelladers voor elektrische auto’s. Elektrische auto’s kunnen daardoor fungeren als tijdelijke opslagbatterij van elektriciteit.

De 150 nieuwe Renault Zoe’s zorgen voor een extra opslagcapaciteit van 6.000 kilowattuur.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Economic Board Utrecht ¦ Foto: Renault

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit