Wereldprimeur: Elektrische Tesla Model S nu ook als rouwwagen

03-10-2016 10:32 | Door: Hidde Middelweerd

Carrosseriebouwer RemetzCar uit Lisse heeft de allereerste Tesla-rouwwagen ter wereld ontwikkeld. Om dit te realiseren werd een Tesla Model S volledig omgebouwd.

Dit meldt Van der Lans & Busscher Staatsievervoer uit Den Haag in een persbericht. De rouwwagen werd ontwikkeld in opdracht van dit bedrijf.

Tesla Model S

Om de rouwwagen te realiseren werd een Tesla Model S doormidden gezaagd en verlengd met 80 centimeter. De originele belijning van de Tesla Model S is behouden en doorgetrokken naar de glazen zijwanden en het glazen dak, zodat de auto dezelfde sportieve uitstraling als een originele Tesla Model S behoudt.

Het interieur is voorzien van een scheidingswand met ruit, een uitschuifbare vloer en twee bloemenrekken.

Elektrische rouwwagen

“Het is een échte wereldprimeur”, zegt Jan Busscher, directeur van RemetzCar, in een persbericht. “Wij zetten al jaren vol in op groen en duurzaam. Omdat er niet eerder een elektrische auto was met een actieradius van tenminste 350 kilometer hebben wij de stap naar volledig elektrisch echter nooit eerder willen zetten.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Van der Lans & Busscher Staatsievervoer ¦ Foto's: Van der Lans & Busscher Staatsievervoer, RemetzCar

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit