Amerikaans leger neemt waterstofvoertuig in gebruik

06-10-2016 09:05 | Door: Hidde Middelweerd

General Motors heeft, samen met het Amerikaanse leger, een energie-efficiënt legervoertuig ontwikkeld. Het voertuig, dat aangedreven wordt door een waterstof-brandstofcel, werd deze week onthuld.

Dit meldt General Motors in een persbericht.

Waterstof

De zogeheten ZH2 gebruikt aanzienlijk minder brandstof dan traditionele legervoertuigen die door diesel aangedreven worden. Het gebruik van waterstof als brandstof brengt voor het Amerikaanse leger echter ook andere voordelen met zich mee.

Zo is het voertuig, door de elektrische aandrijving, een stuk stiller dan andere voertuigen. Op deze manier geef je je positie niet weg tijdens het rijden of wanneer je de motor start. Ook op thermisch niveau geeft het voertuig zijn positie minder snel weg, omdat thermische sensoren de ZH2 minder snel herkennen.

Amerikaanse leger

Het duurzame voertuig wordt 1 april geleverd aan het Amerikaanse leger, waarna het uitvoerig getest wordt. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: General Motors ¦ Foto: Tardec

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit