Faraday Future werkt aan batterij met ‘hoogste energiedichtheid ter wereld’

06-10-2016 14:17 | Door: Hidde Middelweerd

Faraday Future, ontwikkelaar van elektrische auto’s, slaat de handen ineen met LG Chem. Gezamenlijk gaan de bedrijven batterijen voor elektrische auto’s ontwikkelen.

Dit meldt Faraday Future in een persbericht.

Batterij

Het is de bedoeling dat de samenwerking leidt tot een batterij voor EV’s met de grootste energiedichtheid ter wereld. Deze energiedichtheid kan weer voor een grotere actieradius zorgen.

“We hebben nauw samengewerkt om het bereik en de veiligheid van onze batterij hardware te bevorderen”, zegt Tom Wessner, vice-president of global supply chain bij Faraday Future, in het persbericht.

“De vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt, staat gelijk aan een grote stap voorwaarts in de batterij-technologie”, voegt UB Lee, president van LG Chem, hieraan toe.

Elektrische auto’s

Faraday Future werkt al tijden aan elektrische auto’s, maar hult zijn werkzaamheden vooralsnog in geheimzinnigheid. Wel werd eerder dit jaar de FFZero1 getoond: een futuristische conceptauto, waarvan het onzeker is of deze ooit op de markt verschijnt.

Ook startte het bedrijf dit jaar met de bouw van een fabriek voor elektrische auto’s in de woestijn van Nevada. Dit project heeft een prijskaartje van € 1 mrd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Faraday Future | Foto: Faraday Future

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit