Renault test zelfrijdende Zoe in China

10-10-2016 10:24 | Door: Hidde Middelweerd

Renault start volgende maand met het testen van zelfrijdende, elektrische Renault Zoe’s. Het testproces wordt uitgevoerd door Dongfeng Renault Automobile in de stad Wuhan in China.

Dit meldt Automotive News China.

Zelfrijdende Renault

Het Chinese bedrijf gebruikt in eerste instantie een stuk weg van 2,4 kilometer om ’s werelds eerste zelfrijdende Renaults te testen. De technologie wordt getest in een stedelijke omgeving, waar de zelfrijdende auto’s uiteindelijk ook op commerciële schaal ingezet moeten worden.

Volvo

Renault is hiermee het tweede grote automerk dat technologie omtrent autonoom rijden gaat testen in China. Eerder kondigde Volvo al aan dat het honderd zelfrijdende auto’s in verschillende steden in China gaat testen.

Renault Zoe

Vorige maand presenteerde Renault al een vernieuwde Zoe. Deze versie krijgt een actieradius van 400 kilometer: twee keer zo groot als de actieradius van zijn voorganger. Dit komt doordat de elektrische auto is uitgerust met een nieuwe batterij van 41 kilowattuur.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Automotive News China | Foto: Renault

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit