Toyota levert 100.000ste hybride auto in Nederland

10-10-2016 16:40 | Door: Hidde Middelweerd

Toyota heeft in de Nederland zijn 100.000ste hybride exemplaar afgeleverd. De auto, een Toyota Prius, werd onlangs overhandigd aan de nieuwe eigenaar.

Dit meldt Toyota in een persbericht.

Hybride

Importeur Louwman & Parqui organiseerde een actie, waarmee deelnemers de 100.000ste hybride Toyota konden winnen. Wie tijdens de actieperiode een proefrit maakte met een hybride Toyota, kon het 100.00ste exemplaar winnen: een Toyota Prius 1.8 Hybrid Dynamic.

De hybride auto werd 7 oktober overhandigd.

Toyota

Toyota houdt zich veel bezig met duurzame vormen van mobiliteit. Zo experimenteert het automerk bijvoorbeeld met auto’s en emissievrije gebouwen op waterstof.

Toyota werd afgelopen zomer uitgeroepen als lijstaanvoerder van de Carbon Clean 200, een lijst die ’s werelds grootste bedrijven rangschikt op winst uit duurzame energieproducten en diensten.

Renault

Renault leverde onlangs zijn 100.000ste elektrische auto van Europa af. Dit gebeurde in Noorwegen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Toyota | Foto: Toyota

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit