Importeur Toyota en Lexus opereert op eigen zonnestroom

toyota en lexus zonnepanelen

12-10-2016 10:25 | Door: Erik Verheggen

Louwman & Parqui, importeur van Toyota en Lexus, heeft 2.700 vierkante meter aan zonnepanelen op zijn dak gelegd.

De zonnepanelen leveren jaarlijks 450.000 kilowattuur duurzame elektriciteit, meldt Louwman & Parqui in een persbericht. Mede hierdoor opereert het bedrijf in Nederland volledig op schone, duurzame energie.

Dat de Nederlandse Toyota-importeur volledig op schone energie functioneert, sluit volgens de importeur naadloos aan op de doelstelling van Toyota Motor Corporation, die een bedrijfsvoering nastreeft waarbij de impact op het milieu zoveel mogelijk wordt afgebouwd.

CO2-uitstoot

De milieudoelstellingen van het Toyota-concern liggen vast in ‘Toyota Environmental Challenge 2050’. Een van de hierin opgenomen lange termijn doelstellingen is om de CO2-uitstoot van de modellen in 2050 met 90 procent te reduceren ten opzichte van 1990. Ook richt Toyota zich op de ontwikkeling van fabrieken zonder emissies en met zoveel mogelijk recycling van materialen en natuurbeschermingsprojecten.

Toyota heeft in de Nederland inmiddels zijn 100.000ste hybride auto afgeleverd. De auto, een Toyota Prius, werd onlangs overhandigd aan de nieuwe eigenaar.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron en beeld: Louwman & Parqui

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit