Duitsland wil nieuwe benzineauto’s per 2030 verbieden

12-10-2016 10:23 | Door: Hidde Middelweerd

De Duitse regering wil vanaf 2030 nieuwe diesel- en benzineauto’s verbieden.

Dit meldt Der Spiegel.

De Bondsraad sprak dit voornemen uit in de meest recente zitting. Om aan het Klimaatakkoord te voldoen, moet Duitsland zijn CO2-uitstoot reduceren met maar liefst 95 procent. Onze Oosterburen hebben daar tot 2050 de tijd voor.

Duurzame infrastructuur

Een belangrijke factor op dit gebied is de mobiliteitssector. Duitsland wil per 2020 ongeveer 1 miljoen elektrische auto’s op de Duitse wegen hebben. Eerder dit jaar stelde het land al € 1,2 mrd beschikbaar voor subsidies. Wie in Duitsland een elektrische auto koopt, krijgt tegenwoordig € 4.000 korting van de Duitse overheid. Daarnaast trok de overheid € 300 mln uit voor het verbeteren van de laadinfrastructuur.

Toch gaat het nog niet hard met de verkoop van elektrische voertuigen, stelt Der Spiegel. Een verbod op diesel- en benzineauto’s moet de opkomst van EV’s verder in de hand werken.

Duitsland is niet het eerste land dat een verbod op diesel- en benzineauto’s ambieert. Noorwegen wil een dergelijk verbod al in 2025 invoeren.

Elon Musk

Elon Musk juicht het voornemen van Duitsland toe. “Good for Germany”, liet hij in een Twitter-bericht weten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Der Spiegel | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit