EU wil laadpaal voor elektrische auto bij alle nieuwe huizen

13-10-2016 07:04 | Door: Hidde Middelweerd

De Europese Unie (EU) wil elk nieuw gebouwd of gerenoveerd huis in de toekomst uitrusten met een elektrische laadpaal. Dat moet de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s een boost geven.

De EU verwacht dat de nieuwe wet, die dit jaar nog officieel gepresenteerd wordt, in 2019 in werking treedt.

Dit meldt The Guardian.

Elektrisch vervoer

De EU stelt, op basis van onderzoek, dat tenminste 10 procent van de parkeergelegenheden van nieuwe gebouwen in Europa per 2023 uitgerust moet zijn met laadstations voor elektrische auto’s. De EU speelt hiermee in op de verwachte explosieve groei van elektrische auto’s op Europese wegen.

Terugleveren aan het net

Daarnaast verwacht de EU dat elektrische auto’s in de toekomst massaal stroom terug gaan leveren aan het net. Ook daarom is een grotere laadinfrastructuur van belang. Auto’s kunnen op deze manier dienen als externe batterijen die piekvraag naar elektriciteit opvangen, zodat het elektriciteitsnet minder belast wordt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: The Guardian | Foto: NCDOTcommunications via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit