BMW: ’Kwart van totale verkoop over 10 jaar elektrisch’

13-10-2016 13:31 | Door: Hidde Middelweerd

Harald Krueger, CEO van BMW, verwacht dat elektrische auto’s 15 tot 25 procent van de totale verkoop van BMW gaan innemen. Dit moet over tien jaar al het geval zijn.

Dat zegt de CEO in een interview met Bloomberg Television.

Actieradius

“Met een steeds groter wordende actieradius en steeds meer laadinfrastructuur, zal de verkoop van elektrische auto’s steeds verder toenemen”, zegt Krueger tegenover Bloomberg Television. “We hebben tijd nodig voor de ontwikkeling van de elektrische voertuigen, maar dit verdwijnt niet meer van het toneel.”

Mocht de voorspelling van Krueger kloppen, dan verkoopt BMW over tien jaar ongeveer 1 miljoen elektrische auto’s per jaar.

Elektrische BMW’s

BMW heeft momenteel de elektrische i3 op de markt, maar de verkoopcijfers vallen tegen. Tijdens de Paris Motor Show presenteerde het automerk een vernieuwde i3, met een verhoogde actieradius van 300 kilometer.

Daarnaast komt BMW in 2019 op de markt met een volledig elektrische Mini. In 2020 volgt het automerk dit op met een volledig elektrische versie van de BMW X3.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bloomberg | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit