ABB brengt elektrische bussen met snellaad-systeem naar India

14-10-2016 07:15 | Door: Hidde Middelweerd

ABB wil India helpen bij een grootschalige overstap op elektrische vervoer. Het technologiebedrijf levert daarom elektrische bussen, die binnen 15 seconden kunnen opladen.

Dit meldt The Hindu.

Elektrisch wagenpark

India heeft als doelstelling dat het wagenpark van het subcontinent volledig uit elektrische voertuigen bestaat. Dit moet in 2030 al het geval zijn. Dat moet de import van dure olie terugdringen en milieuvervuiling tegengaan.

Elektrische bussen

ABB wil hier een handje bij helpen, door middel van elektrische bussen die, dankzij het zogeheten flash charging, binnen 15 seconden kunnen opladen. De bussen beschikken over een bewegende ‘arm’, die in contact wordt gebracht met het laadstation. De batterijen van de bus laden via dit systeem binnen 15 seconden bij. Op deze manier kunnen de bussen volledige routes rijden, door bij elke halte bij te laden.

ABB gaat twaalf van deze bussen testen in Genève, waar deze vanaf december tussen het vliegveld en het stadsdeel Praille-Acacias-Vernet gaan rijden.

Duurzaam transport

Ulrich Spiesshofer, ABB’s CEO, is enthousiast over de samenwerking. “We werken met potentiële klanten over de hele wereld”, zegt hij tegenover The Hindu. “Maar India is zonder meer de doelmarkt op het gebied van duurzaam transport.”

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de bussen en het snellaadsysteem:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Hindu | Foto: ABB (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit