Deze fiets is elektrisch, opvouwbaar en laadt zichzelf op

18-10-2016 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

De Oostenrijkse designstudio Vello zegt ’s werelds eerste fiets te hebben ontwikkeld die elektrisch en opvouwbaar is en zichzelf kan opladen: de Vello Bike+.

Vello startte deze maand een crowdfundingcampagne op Kickstarter, waarbij de studio op zoek ging naar € 80.000 voor de uitrol van de elektrische fiets. Met nog twintig dagen te gaan heeft de designstudio al meer dan € 180.000 opgehaald.

Elektrische fiets

De fiets van Vello is in staat om zichzelf op te laden tijdens het rijden, door kinetische energie te genereren en die om te zetten in stroom. Met deze stroom wordt een lithium-ion-batterij opgeladen, die vervolgens ingezet kan worden op momenten dat fietsers bijvoorbeeld een heuvel op moeten. De fiets kan ook via het stopcontact opgeladen worden.

Een volledig opgeladen batterij kan ondersteuning bieden voor ongeveer 32 kilometer. Deze zogeheten trapondersteuning kan via een app op de smartphone aan- of uitgezet worden. De app stelt de eigenaar ook in staat om de fiets op afstand op slot te doen.

Opvouwbaar

Volgens Vello is de Vello Bike+ ’s werelds eerste fiets die opvouwbaar en elektrisch is. Daarnaast weegt de fiets slechts 12 kilo, wat volgens het designbedrijf lichter is dan elke andere elektrische vouwfiets die momenteel op de markt is.

De fiets maakt gebruikt van een magnetisch sluitsysteem bij het opvouwen van de fiets, zodat het opvouwen van de fiets slechts enkele seconden in beslag neemt.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de elektrische fiets:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Vello | Foto's: Vello

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit