Rotterdamse taxi’s ook over op elektrisch

Rotterdamse taxi’s ook over op elektrisch

04-12-2013 11:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de havenstad worden vrijdag de eerste elektrische taxi’s geïntroduceerd in de Rotterdamse vloot.

De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) wil het goede voorbeeld geven door de overstap te maken naar elektrische auto’s. Over twee jaar bestaat een kwart van de gehele vloot – ongeveer 25 auto’s – uit elektrische auto’s. De RTC heeft elektrische auto’s van het Chinese merk BYD en de sportieve Tesla aangeschaft.

Luchtverontreiniging

De regio Rotterdam ondervindt last van luchtvervuiling door het verkeer en aangezien taxi’s daar een groot deel van uit maken is er gekozen voor een overstap naar elektrische auto’s door de RTC. “Elektrisch rijden is de nieuwe trend en daarin konden wij niet achterblijven”, aldus Laura Mout, woordvoerder voor RTC.

De Chinese autobouwer BYD levert de elektrische auto e6, een emissieloos en vrij stil model, waar een eigen laadpaal voor wordt aangeschaft door de centrale. Een tweede laadpaal wordt geplaatst bij het Van Der Valk hotel in Ridderkerk. In de pauzes kunnen de auto’s hier snel worden opgeladen.

Amsterdam

Rotterdam volgt hiermee rivaal Amsterdam waar het bedrijf Taxi Electric al rijdt met een vloot die volledig bestaat uit elektrische auto’s. Ook Taxicentrale Amsterdam heeft al 12 elektrische auto’s in het bestand.

 

 Foto: Niki Tanu via creativecommons

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit