UPS bezorgt pakketten op elektrisch-ondersteunende driewieler

UPS bezorgt pakketten op elektrisch-ondersteunende driewieler

13-12-2013 12:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Het koeriersbedrijf UPS brengt pakketten rond op een elektrisch-ondersteunende driewieler in Europa.

UPS heeft een duurzame manier gevonden om pakketten te bezorgen, waardoor het bedrijf zijn impact op het milieu niet erger maakt. Het koeriersbedrijf zet in Europese steden hybride driewielers in om pakketten af te leveren.

UPS Cargo Cruiser

De driewieler, UPS Cargo Cruiser, is een goede oplossing om makkelijk en snel van A naar B te komen in Europese steden. In een stad zoals Dortmund zou een koeriersbus veel problemen opleveren aangezien de stad bestaat uit vele, smalle straten. De driewieler is dus niet alleen duurzaam maar heeft ook nog eens praktisch nut.

De driewieler was een experiment uit 2012 met een elektrisch-ondersteunend bereik van 33 kilometer en een maximale snelheid van 24 kilometer per uur. Het voertuig verbruikt nauwelijk brandstof, en heeft een laadruimte van 2.2 kubieke meter voor de opslag van pakketten. Bij UPS liggen de plannen al op tafel om de vloot aan duurzame driewielers uit te breiden.

Bron: cleantechnica | Foto: schnaars via flickr

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit