BMW geeft groen licht voor nieuwe elektrische auto

BMW geeft groen licht voor nieuwe elektrische auto

26-12-2013 07:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een nieuwe, elektrische sportauto van BMW moet eind 2015 op de markt komen. Dat melden bronnen binnen de autoproducent op het BMW-forum Bimperpost.

De Duitse autobouwer gaf al een voorproefje van de auto met de i8 Concept Spyder op de Beijing Motor Show in 2012. Naar verluidt gaat die versie in productie.

Mocht de open i8-versie op de markt komen, dan biedt hij net als het conceptmodel plaats aan slechts twee personen. Dat is een verschil met de i8 Coupé, die plaats biedt voor vier personen. Dit model komt midden volgend jaar op de Nederlandse markt.

BMW Nederland kan de komst van de auto nog niet bevestigen. Een woordvoerder zei: “We gaan nooit in op speculaties, dus ook niet over de komst van een i8 Spyder. De focus ligt allereerst op de i8 Coupé.”

Bron: Autoweek & Telegraaf

Foto: Autowereld

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit