Nederlandse bedrijven ruiken kans in elektrisch vervoer-hausse VS

Nederlandse bedrijven ruiken kans in elektrisch vervoer-hausse VS

20-12-2013 11:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Dertien Nederlandse bedrijven gaan samenwerken om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten op het gebied van elektrisch vervoer.

De bedrijven gaan een twee jaar durende samenwerking aan onder de naam East Coast Electric. East Coast Electric heeft hiervoor een convenant ondertekend met Agentschap NL.

De bedrijven die gaan samenwerken zijn: Alfen, Alliander, Amsterdam Economic Board, Cohere, D-incert, DOET, Energy Transition Group, E-stone, EV-box, EVConsult, Over Morgen, Van.Eko en Viriciti.

Acht Amerikaanse staten hebben het doel gesteld om in 2025 zo’n drie miljoen elektrische voertuigen op de weg te laten rijden. Tim van Beek van EVConsult legt uit: “In dit mandaat geven de gouverneurs van de staten aan dat zij een open model voor het laden en betalen van elektrische voertuigen willen. Dit model bestaat nu nog alleen in Nederland en wij kunnen de Amerikaanse partijen dus goed van dienst zijn, zowel aan overheidskant als aan de bedrijfskant.”

Nederland is volgens van Beek “enorm goed” in het bedenken van oplossingen en het verbinden van verschillende sectoren. “Kijk maar bijvoorbeeld naar het aantal laadpalen voor elektrische auto's en het aantal partijen dat hiermee zijn geld verdiend, dit model is wereldwijd uniek.”

Volgens Tim Kreukniet (programmadirecteur van East Coast Electric) is de Nederlandse markt betrekkelijk klein en is het moeilijk voor ondernemers om kapitaal te vinden. De markt in de VS vormt daardoor een aantrekkelijk alternatief.

Bron: Agentschap NL

Foto: Martijn van Osch via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit