Sterke toename elektrische auto’s

Sterke toename elektrische auto’s

24-12-2013 10:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het afgelopen jaar is de verkoop van (deels) elektrische auto’s in Nederland sterk toegenomen. In 2013 zijn er 18.000 elektrische auto's verkocht, tegenover 5.100 in 2012.

Dit blijkt uit cijfers van de RAI-vereniging. De grote stijging komt vooral door de fiscale bijtelling. Bij aankoop van de auto in 2013 is de bijtelling nul procent. Dat tarief geldt dan de komende vijf jaar. Als de auto in 2014 wordt gekocht is de bijtelling vier procent.

In augustus van dit jaar zijn er voor de eerste keer meer dan 1.000 elektrische auto's in één maand verkocht. De VWE voertuiginformatie en -documentatie zei toen dat de auto's het succes danken aan fiscale stimuleringsmaatregelen en aan onlangs beschikbaar gekomen nieuwe modellen.

De elektrische auto’s willen nog altijd niet erg doorbreken, constateerde VWE. Een woordvoerder van het documentatiecentrum vermoedde dat dit komt doordat veel mensen nog steeds bang zijn dat zij met een lege accu langs de weg komen te staan.

De populairste elektrische auto van 2013 is de Mitsubishi Outlander, een plugin hybride voertuig

Bron: Nuzakelijk

Foto: Mitsubishi-Espana via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit