Ook in 2014 milieu-investeringsaftrek voor elektrische auto

Ook in 2014 milieu-investeringsaftrek voor elektrische auto

03-01-2014 12:49 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ook in 2014 staat elektrisch vervoer met een volledig elektrische auto of een plugin hybride weer op de Milieulijst. Het belastingvoordeel is wel minder geworden.

De Milieu-investeringsaftrek (MIA-voordeel) geldt voor alle voertuigen tot een maximum CO2-uitstoot van 50 gram per kilometer. Auto’s met een CO2-uitstoot hoger dan 50 gram per kilometer komen in 2014 niet meer in aanmerking voor MIA. Ook zijn dit jaar de nummers van de codes, waarmee moet worden gemeld, aangepast.

Codes elektrische auto's

Volledig elektrische auto’s komen tot € 50.000 voor 36 procent in aanmerking voor Milieu-investeringsaftrek.

Voor plugin hybrides met een uitstoot niet hoger dan 30 gram CO2 per kilometer, kan maximaal 27 procent over € 35.000 worden afgetrokken.

Voor plugin hybrides met een uitstoot boven de 30 gram per kilometer, maar onder de 51 gram per kilometer, is maximaal 13,5 procent aftrek over € 12.500 mogelijk.

Bron: RVO

Foto: evgonetwork

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit