Toyota brengt in 2015 waterstofauto op de markt

Toyota brengt in 2015 waterstofauto op de markt

08-01-2014 10:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota introduceert al in 2015 een auto die waterstof als energiedrager gebruikt en alleen waterdamp uitstoot.

Dat maakte het concern tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas bekend. De Japanse autofabrikant geeft de auto vooralsnog de naam Toyota FCV, een afkorting voor Fuel Cell Vehicle. Eerder had Toyota gezegd dat de waterstofauto pas in 2016 op de markt komt, maar wil het proces versnellen nu blijkt dat concurrenten Honda en Hyundai in 2015 een waterstofmodel uitbrengen.

De waterstof dient als lading van een batterij waarop de auto gaat rijden. Toyota belooft een wagen met een actieradius van zo'n 450 kilometer te bouwen. De auto versnelt tot 100 kilometer per uur in minder dan 10 seconden. De waterstoftank moet in 3 tot 5 minuten kunnen worden geladen.

Volgens analisten zal het opladen van de tank het grootste probleem vormen, omdat weinig landen al een netwerk van waterstoflaadstations bezitten. Californië is de eerste staat die heeft beloofd te investeren in een dergelijke netwerk. De waterstof-Toyota wordt daar dan ook als eerste op de markt gebracht.

Bron: ANP/CNBC | Foto: John Lloyd via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit