Hamburg wordt autovrij en groen paradijs

Hamburg wordt autovrij en groen paradijs

10-01-2014 11:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse stad wil motorische voertuigen overbodig maken door een netwerk van groene zones aan te leggen.

Hamburg wil de komende twintig jaar het groene plan realiseren met de bouw van de groene zones. De metropool gaat vele fiets- en wandelpaden aanleggen tussen recreatiedomeinen zodat de inwoners zich te voet of per fiets door de stad kunnen verplaatsen. Dit is ook een manier om dieren een rustige en schone leefomgeving te bieden binnen de stad.

De stad tracht met de uitvoering van het plan zich te verzetten tegen de gevolgen van de milieuproblematiek. Klimaatverandering en een stijgende zeespiegel vormen een bedreiging voor Hamburg, omdat overstromingen niet ondenkbaar zijn in de havenstad. De groene zones moeten de stad beschermen doordat zij luchtvervuiling absorberen.

De grootse plannen van de Duitse metropool creëren een duurzame utopie in Europa met economische voordelen. Het groene Hamburg moet meer hoogopgeleide en jonge mensen naar de stad trekken door het meer leefbare en innovatieve karakter.

 

Bron: Trouw | Foto: LoboStudio Hamburg

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit