Tesla past thuisladers aan na oververhitting

Tesla past thuisladers aan na oververhitting

14-01-2014 12:34 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Uit voorzorg gaat Tesla de thuisladers van de Tesla Model S aanpassen om oververhitting te voorkomen. Het gaat voorlopig alleen om de VS.

De elektrische autofabrikant Tesla gaat uit voorzorg sommige thuisladers van de Tesla Model S aanpassen. Zo wil het bedrijf ervoor zorgen dat de thuisladers niet meer oververhit kunnen raken en dat de kans op rook of vuur niet meer aanwezig is.

Oververhitting

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft bekend gemaakt dat de onderneming overgaat op een ongebruikelijke terugroepactie. De elektrische auto hoeft voor deze aanpassing namelijk niet terug naar de garage. De verbetering heeft geen betrekking op de auto zelf maar op de thuislader.

Vorige jaar meldden diverse Model S-rijders dat zij tijdens het opladen in hun eigen garage te maken kregen met oververhitting. Zo kwam er rook uit de lader en bij sommige zelfs vuur. Tesla heeft de incidenten onderzocht, maar er kon niet vastgesteld worden of de oplader oververhit raakte door de lader zelf of door de manier waarop de installatie was geplaatst. Mogelijke oorzaken volgens Tesla waren wellicht versleten kabels of illegale aansluitingen. Dit zou de oververhitting ten dele kunnen verklaren.

Upgrade

Om elk gevaar uit te sluiten gaat Tesla Motors de Model S-rijders voorzien van een laadstation upgrade. Deze detecteert oververhitting, zelfs als de stoppen in huis en de auto zijn doorgeslagen. De lader zal dan automatisch afslaan.

De aankomende weken kunnen alle Amerikaanse klanten de gratis update in de brievenbus verwachten. Of de upgrade de Nederlandse Teslarijders bereikt is nog onbekend. Tot nu toe hebben alle incidenten betrekking op de UCM Nema 14-50-adapter, die in de Verenigde Staten wordt gebruikt. De Amerikaanse autoriteiten zullen de nieuwe hard- en software blijven monitoren.

Bron: oplaadpalen.nl | Foto: Niall Kennedy via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit