Audi presenteert plug-in hybride conceptauto

Audi presenteert plug-in hybride conceptauto

16-01-2014 13:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autofabrikant Audi heeft een concept getoond van de plug-in hybride auto. Een combinatie van duurzaam en vermogen.

Audi presenteerde deze week de Allround Shooting Brake e-tron Concept. De auto moet de wensen van de duurzame toekomst vervullen en tegelijkertijd het krachtige vermogen leveren van de reguliere modellen van Audi. De plug-in hybride levert 408 pk bij een gemiddeld verbruik van meer dan 1:50.

Het vermogen van de plug-in hybride komt voort uit een combinatie van een dwarsgeplaatste TFSI-motor en twee elektromotoren. De elektromotoren worden gevoed door een relatief klein accupakket, dat vlak voor de achteras ligt. Het voertuig kan puur elektrisch 50 kilometers afleggen, claimt Audi. Met volle tank en batterijen haalt de Audi plug-in hybride maar liefst 820 kilometer.

Bron: autoblog/cleantechnica | Foto: voncile jackson via creativecommons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit