Model X Tesla gespot in VS

Model X Tesla gespot in VS

21-01-2014 10:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Voor de veel verkochte Model S van Tesla Motors was nog geen opvolger. Onlangs werd echter een prototype van de Model X gezien en gefotografeerd in Zuid-Californië.

 

 

Het ontwerp is een kruising tussen een SUV en een minivan. Dat betekent dat alle wielen aangedreven zijn, terwijl de auto tegelijkertijd de gemakken heeft voor een gezin. Het betekent ook dat dat de auto in minder dan vijf seconden optrekt naar honderd kilometer per uur. Maar de Model X is wel ruim genoeg voor zeven personen.

 

 

De auto heeft twee motoren: één voor iedere as en twee accu-opties. Verder is de auto is geen hybride, maar volledig elektrisch. Verwacht wordt dat de auto 435 kilometer rijdt op een accu van 85 kilowattuur en 338 kilometer op een kleinere accu van 60 kilowattuur.

 

 

De deuren, ook wel “valkenvleugels” genaamd, openen in de hoogte. Op die manier hoeft men bij het parkeren geen rekening te houden met openslaande deuren, maar alleen met het uitstappen.

 

[caption id="attachment_60749" align="alignright" width="300"] De "valkenvleugels" van Tesla Model X[/caption]

 

Het leveren van Model X zal in 2014 beginnen volgens de website van Tesla. Leveringen van nieuwe reserveringen zullen pas in 2015 worden gedaan.

 

 

In 2016 of 2017 zal een derde model van Tesla op de markt komen, die betaalbaarder zal zijn.

 

 

Bron: CleanTechnica

 

 

Foto's: Teslatrend & Tommytoy.typepad

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit