Mitsubishi Outlander PHEV groot succes in Europa

Mitsubishi Outlander PHEV groot succes in Europa

24-01-2014 12:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De verkoop van de nieuwe semi-elektrische Mitsubishi Outlander PHEV gaat als een trein.

Mitsubishi Motors bracht de plug-in hybride Mitsubishi Outlander PHEV in oktober vorig jaar op de markt in een aantal Europese landen waaronder Nederland, Zweden en Zwitserland.

Het aantal verkochte exemplaren is in korte tijd de 8.000 gepasseerd en er zijn nog eens 11.000 exemplaren besteld. Voor een proefrit in de nieuwe Mitsubishi hebben zich 12.000 mensen ingeschreven.

Het voertuig heeft drie verschillende rijstanden en heeft een actieradius van 60 kilometer per liter. Door de vraag naar meer plug-in hybride voertuigen op de weg geniet de Mitsubishi Outlander vele belastingvoordelen en maakt het voertuig aanlokkelijk.

Maar liefst 8,009 van de 8,197 exemplaren zijn verkocht in Nederland, en er zijn nog duizenden in het verkoop proces. De Japanse autofabrikant hoopt dat in 2020 circa 20 procent van de verkochte exemplaren plug-in hybride en elektrische voertuigen zijn.

Bron: cleantechnica | Foto: mitsubishi

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit