Electroforce lanceert haar eerste elektrische motor

Electroforce lanceert haar eerste elektrische motor

30-01-2014 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De start-up Electroforce debuteert in China met hun eerste elektrische motor als schoon alternatief op benzineslurpende motoren, auto’s en bussen.

Het Chinese bedrijf tracht met de motorfiets genaamd Electroforce Motors Mu een alternatief aan te reiken voor de vervuilende auto’s en bussen. De luchtvervuiling in Beijing begint ernstige vormen aan te nemen met een dikke smog als gevolg van uitlaatgassen.

De makers van de motorfiets hopen dat het strakke uiterlijk en de kwaliteit van de motor doorslaggevend is voor het verkoopsucces. Electroforce gaat begin maart de eerste motordealers in Beijing en Shanghai benaderen voor de verkoop van de motor. De Electroforce Motors Mu kan een topsnelheid bereiken van 97 kilometer per uur en krijgt een prijskaartje van € 3.600.

Momenteel concentreert het bedrijf zich op de verkoop binnen China, maar in de toekomst hopen ze ook voorbij de nationale grenzen te handelen. De verkoop in Taiwan en de Filipijnen is een doel voor de toekomst.

[caption id="attachment_61062" align="aligncenter" width="400"] De elektrische motor 'ElectroForce Motors Mu' is het alternatief voor motoren die op fossiele brandstoffen rijden.[/caption]

 

Bron: cleantechnica | Foto: technologicvehicles

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit