Nieuwe laadpalen stuk goedkoper

07-02-2014 09:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nieuwe, compactere en goedkopere laadpalen voor elektrische auto's zullen vanaf donderdag steeds meer het straatbeeld in ons land gaan beheersen.

De nieuwe ranke laadpaal heeft minder componenten, is lichter en kan voordeliger worden geproduceerd. Een laadpaal wordt daardoor meer dan de helft goedkoper. Dat maakte brancheorganisatie Netbeheer Nederland donderdag bekend.

De prijs van een laadpaal daalt naar verwachting van 5.000 euro naar 2.000 euro. Een aanzienlijke besparing die ertoe zal bijdragen dat aan de toenemende vraag naar publieke laadpunten kan worden voldaan.

Netbeheerders Liander, Enexis en de stichting e-laad hebben samen met de laadpaalfabrikanten de ontwikkeling ter hand genomen.

De eerste compacte laadpaal komt donderdag in Tilburg te staan. Momenteel zijn er zo'n 3.000 publieke laadpalen in Nederland. Het is de bedoeling dat daar nog duizenden bij komen volgens de nieuwe standaard.

Bron: ANP | Foto: Bontenbal via creativecommons

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit