De Bugatti van de elektrische auto’s: de Rimac Concept_One

De Bugatti van de elektrische auto’s: de Rimac Concept_One

21-02-2014 15:02 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

s’ Werelds snelste elektrische auto de Rimac Concept_One wordt eind 2015 gelanceerd.

Oprichter van Rimac Automobili en ontwerper van de Concept_One is de 24-jarige Kroaat Mate Rimac. Hij noemt zijn auto ook wel ‘de elektrische hyper-auto’. Het elektrische voertuig heeft een topsnelheid van maar liefst 305 kilometer per uur en een actieradius van 595 kilometer.

De bolide heeft een vermogen van 1088 pk. Ook heeft de Rimac een batterij van 92 kilowattuur die vier elektrische motoren aandrijft die boven elk wiel hangen. De motoren werken onafhankelijk van elkaar en zijn in staat om honderden keren per seconde afzonderlijk te accelereren en remmen. Dit systeem noemt Rimac All Wheel Torque Vectoring.

Mate Rimac beweert dat zijn superwagen binnen 2,8 seconde de 100 kilometer per uur aantikt. Dit komt overeen met snelheden die bereikt worden door een Saleen S7 Twin Turbo. De auto is het beste te vergelijken met een elektrische versie van de duurste sportwagen ter wereld, de Bugatti Veyron Super Sport. De Bugatti is net iets sneller dan de Rimac: het scheelt maar 0,4 seconde.

Van de elektrische sportwagen worden er maar 88 gemaakt. De Rimac Concept_One krijgt een prijskaartje van $ 1 mln (€ 729.000). Volgens geruchten wordt de Rimac eind 2015 gelanceerd.

Bron: The Daily Mail | Foto: Christopher Hynes via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit