Leaserijders kiezen duurzame auto's

Leaserijders kiezen duurzame auto's

02-07-2012 10:15 | Door: Cato van Hees

De wijziging in de CO2-grenzen prikkelen leaserijders om milieuvriendelijker te rijden. De fiscale bijtelling voor de populairdere, minder milieuvriendelijke modellen gaat per 1 juli omhoog.

Leaseplan meldde afgelopen zondag dat duizenden zakelijke automobilisten nog voor1 juli snel een leaseauto met een lagere bijtellingscategorie, van 20 of 14 procent bijtelling, kozen.

De wijziging in de CO2-grenzen zorgt ervoor dat de fiscale bijtelling voor veel populaire leaseauto’s, die minder milieuvriendelijk zijn, omhoog gaat.

CO2-grenzen

Uit de cijfers van LeasePlan blijkt dat de CO2-grenzen van de overheid leaserijders prikkelen om milieuvriendelijker gaan rijden.

Vorig jaar bevond 35 procent van de zakenauto’s van LeasePlan zich in de 25%-categorie, dat is nu nog 16 procent. Daarnaast zag het bedrijf de bestellingen van auto’s met 14 procent bijtelling het afgelopen kwartaal stijgen naar ruim 40 procent, een stijging van 18 procent ten opzichte van vorig jaar.

Bron: Carros

Foto: Mobilix

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit