Snappcar haalt recordbedrag op met crowdfunding

Snappcar haalt recordbedrag op met crowdfunding

28-03-2014 14:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autodeelplatform Snappcar heeft meer dan € 350.000 opgehaald via crowdfunding. Het bedrijf verbreekt op het platform Oneplanetcrowd het oude record van Ampyx Power.

Het crowdfundingproject van Snappcar trok tot dusver 333 investeerders. De start-up bedankt de investeerders die al zijn ingestapt uitbundig en hoopt het streefbedrag van een half miljoen te halen. Over dertien dagen loopt de geldinzameling af. De start-up Ampyx Power die windenergietechnologie ontwikkelt, haalde in 2013 meer dan  € 329.000 euro op.

Het Nederlandse autodeelbedrijf wil het geld gebruiken voor uitbreiding van zijn activiteiten in Duitsland en Engeland, en in een later stadium in heel Europa. Daarnaast wil Snappcar het platform uitbreiden waar autodelers elkaar vinden en meer personeel aannemen.

Aandelen

Vanaf 250 euro kunnen deelnemers hun lening aan het bedrijf op den duur omzetten in zogenoemde certificaten van aandelen. In deze constructie wordt een deelnemer mede-eigenaar, heeft recht op dividend, maar krijgt geen zeggenschap over de bedrijfsvoering.

Snappcar heeft in totaal  € 3 mln nodig om zijn internationale ambities waar te maken, zei directeur Pascal Ontijd recent tegen de website NU-zakelijk. Zodra het streefbedrag via crowdfunding binnen is, zoekt de start-up de resterende  € 2,5 mln bij aandeelhouders. Snappcar is als autodeelbedrijf marktleider in Nederland.

Bron: NU-zakelijk | Foto: Snappcar

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit