Provincies zoeken leverancier voor 1200 laadpalen

Provincies zoeken leverancier voor 1200 laadpalen

02-04-2014 13:59 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland hebben 1200 extra oplaadpunten voor elektrische voertuigen nodig. In opdracht van de drie provincies organiseert MRA-Elektrisch een Europese aanbesteding.

MRA-Elektrisch  is een project van tachtig gemeenten en de drie provincies om elektrisch vervoer te stimuleren. De gemeenten hebben honderden aanvragen gekregen van bedrijven en particulieren voor een oplaadpunt voor hun elektrische auto. Dat creëert voldoende massa voor een Europese aanbesteding. Als Nederlandse gemeenten dit afzonderlijk zouden doen, zijn ze meestal duurder uit. Het project MRA-E organiseert de aanbesteding en selecteert in overleg met de gemeenten het bedrijf dat de palen gaat plaatsen.

Toegankelijk

In het kader van Metropool Elektrisch concentreert het project zich op de groei van elektrisch vervoer in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Het belangrijkste doel is het toegankelijk maken van laadpunten voor elektrisch vervoer. Vooral door vereenvoudiging van procedures. Nu zijn bij het plaatsen van een enkele paal nog veel tussenstappen nodig, waarbij de energieleverancier, de gemeente en de netbeheerder zijn betrokken. Door die onder te brengen bij een partij kan de plaatsing van een paal sneller en goedkoper.

De deelnemers overleggen bovendien met producenten over manieren die laadpalen goedkoper en gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Bron: MobiMix.be | Foto: Brbbl via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit