Chinezen gaan voor elektrisch rijden

Chinezen gaan voor elektrisch rijden

04-04-2014 12:53 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elektrische auto’s worden in toenemende mate populair in China. De overheid zet in op subsidies en belastingvoordeel.

De Chinezen begonnen in 2009 met de promotie van auto’s met alternatieve aandrijving, maar daar is tot nu toe weinig van terechtgekomen. Van de beoogde half miljoen schonere auto’s in de Chinese straten is slechts iets meer dan 14 procent behaald.

Dat zou vooral komen door lokale bescherming van de bestaande auto-industrie en de trage ontwikkeling van oplaadpunten. Met een groeiend smogprobleem en afhankelijkheid van buitenlandse olie wil de regering nu vaart maken met de introductie van elektrisch vervoer. Ook moet de binnenlandse auto-industrie een zetje in de rug krijgen.

Subsidie

De Chinese auto-industrie is met een inhaalslag bezig op het gebied van elektrisch rijden. In 2013 steeg de verkoop al met bijna 40 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit jaar zou de Chinese overheid beginnen met het afbouwen van subsidie op elektrische auto’s, maar waarschijnlijk wordt dit afgezwakt of uitgesteld om de groei niet af te remmen.

Bron: Bloomberg News, zerauto.nl | Foto: Benjamin Vander Steen via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit