Nissan Leaf naar alle showrooms in Nederland

Nissan Leaf naar alle showrooms in Nederland

04-07-2012 11:22 | Door: Cato van Hees

In de lente van 2013 zal het nieuwe pronkstuk van Nissan, de elektrisch aangedreven Nissan Leaf, overal in Nederland verkrijgbaar zijn. Het uitgebreide oplaadnetwerk en de vraag naar elektrisch rijden, zijn tekenen voor groot succes.

Vanaf 1 april 2013 is de Nissan Leaf te vinden in alle Nissan showrooms van Nederland. Aanvankelijk werd de milieuvriendelijke versie van Nissan in maart 2011 via vier Nederlandse Nissan dealers geïntroduceerd.

“Vanwege de toenemende verkoopaantallen én het feit dat er hard wordt gewerkt aan het netwerk van oplaadpalen door heel Nederland, kan de Nissan Leaf nu met een gerust hart overal worden verkocht,” benadrukt Bart van Thienen, Communications Director bij Nissan Nederland.

De elektrisch aangedreven wagen werd in 2011 door 48 autojournalisten uit 22 landen verkozen tot World Car of the Year (WCOTY).

Even bijscholen

In de aanloop van de Nederlandse uitbreiding van de Nissan Leaf, worden autodealers nog even bijgeschoold. De verschillen ten opzichte van de reguliere Nissan liggen met name in het onderhoud van de auto.

Daarnaast is de auto uitgerust met vele technische gadgets, waaronder een navigatiesysteem voor het vinden van de dichtstbijzijnde oplaadpunten en een timer voor het laden, zodat dit kan plaatsvinden met nachtstroomtarief.

Nederlands oplaadnetwerk

Ook is het Nederlandse oplaadnetwerk volgens Nissan klaar voor de verkoop. De Japanse autofabrikant investeert bovendien in een versnelde uitbreiding van laadpunten.

De Nissan dealers worden verplicht een oplaadpunt en een snellader te installeren, de Leaf is namelijk voorzien van een Lithium-ion-accu met twee stekkers. Via de een wordt de Leaf in acht uur opgeladen, en via de ander in twintig minuten.

De gemiddelde Nissan Leaf rijder rijdt volgens onderzoek 60 km per dag, de officiële actieradius van de auto dus ruim voldoende, namelijk 175 km.

Bron: Autozine

Foto: Tom Raftery

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Cato van Hees

Cato is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid wordt steeds onmisbaarder in onze economie. Door het schrijven van zeer uiteenlopende artikelen, wordt het een breed en tastbaar onderwerp en zijn vooruitstrevende organisaties te onderscheiden. Het is een ontwikkeling van het bedrijfsleven waar ik als recent afgestudeerde actief in wil deelnemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit