Elektrische leaseauto krijgt laadpaal

Elektrische leaseauto krijgt laadpaal

09-04-2014 11:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Mensen die een elektrische auto willen leasen, kunnen niet altijd thuis opladen. Daar brengt een samenwerking tussen Leaseplan en drie provincies verandering in.

In de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht kunnen gebruikers van een Leaseplan voor elektrisch rijden een laadpaal aanvragen. LeasePlan werkt hierbij samen met Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-e), een samenwerkingsverband van provincies en gemeenten.

Wie wel een elektrische auto wil, maar geen mogelijkheid heeft om deze voor de deur op te laden, kiest een ‘Charging@home’ pakket. Het oplaadpunt wordt dan binnen een straal van 300 meter van het huis geplaatst. Het oplaadpunt is voorzien van twee stopcontacten. De aanvrager heeft niet het alleenrecht op de laadpaal, in principe gaat het om een publieke voorziening.

Patstelling

Het gebrek aan openbare laadpalen is een van de grootste uitdagingen voor de doorbraak van elektrisch rijden. Daarnaast is het plaatsen van laadpalen duur, omdat er nog weinig afnemers zijn. Met de samenwerking wil MRA-elektrisch deze patstelling doorbreken. De projectgroep lanceerde vorige week nog een aanbesteding voor 1200 laadpalen.

Gemeenten en provincies werken al hard aan het beschikbaar stellen van oplaadpunten. Zo geven onder andere de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht al subsidie op het plaatsen van een laadpaal.

Bron: LeasePlan, MRA-e, RVO | Foto: Nicolás Boullosa via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit