Startup SnappCar haalt ultieme doel van vijf ton

Startup SnappCar haalt ultieme doel van vijf ton

11-04-2014 16:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autodeelplatform Snappcar heeft op de laatste dag van zijn crowdfundactie ook zijn laatste doel behaald. In totaal heeft de Nederlandse startup € 558.625 opgehaald.

Het initiële doel was om € 100.000 euro op te halen via crowdfunding. Dat bedrag was binnen acht dagen binnen. Drie weken laten haalde de startup het beoogde nieuwe doel van € 300.000. Snappcar wilde eigenlijk altijd al €500.000 ophalen, dus dat bedrag werd het uiteindelijke, laatste doel. Op de allerlaatste dag van de campagne streefden de publieksinvesteringen ook dat doel voorbij. Uiteindelijke opbrengst: €558.625.

“Niet eerder werd er zo’n groot bedrag binnengehaald met behulp van converteerbare leningen op een crowdfunding platform in Nederland,” zeggen de oprichters van Snappcar in een reactie.

Het uiteindelijke doel is om € 3 mln bij elkaar te krijgen om zo de internationale markt te veroveren. Het bedrijf verwacht dat zodra een vervolginvesteerder is gevonden, de crowdfunders de mogelijkheid krijgen om hun leningen te converteren naar aandelen.

Snappcar is een autodeelplatform dat particuliere autobezitters en potentiële autohuurders bij elkaar brengt. Snappcar wil dat er in 2017 zo'n 250.000 auto’s door heel Europa worden gedeeld via het platform. Gemiddeld scheelt elke gedeelde auto via Snappcar ongeveer tien auto’s op de weg. Als er 250.000 deelauto’s bijkomen, zijn er 2,5 miljoen minder auto’s in Europa. Een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot.

Bron: Snappcar | Foto: Snappcar

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit