BMW verhoogt productie i3 door toenemende vraag

BMW verhoogt productie i3 door toenemende vraag

17-04-2014 11:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autoproducent BMW verhoogt de productie van het volledig elektrische model i3. In 2014 rollen er zo’n 20.000 auto's van de band.

BMW hoopt op deze manier bijna twee keer zoveel i3-modellen te verkopen als eerder dit jaar verwacht. De Duitse autofabrikant reageert op de toegenomen vraag naar elektrische auto’s. De fabriek in Leipzig heeft productie opgeschroefd van 70 naar 100 auto’s per dag. Na de introductie van de auto in Europa vormen de Verenigde Staten de grootste potentiële markt.

De compacte gezinsauto heeft een chassis gemaakt van koolstofvezel, een productieproces gericht op duurzaamheid en een consumentenprijs van € 35.500,-

De productieverhoging wordt gezien als een gedurfde stap. Hoewel de markt voor elektrische auto’s zich snel ontwikkelt door de uitbreiding van de actieradius en een toenemend aantal laadpalen, zetten veel autoproducenten nog in op plug-in hybride auto’s. Deze bieden door hun benzinemotor een grotere flexibiliteit.

Bron: Bloomberg, BMW | Foto: Karlis Dambrans via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit