Aantal elektrische auto’s verdubbelt elk jaar

Aantal elektrische auto’s verdubbelt elk jaar

17-04-2014 13:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Er rijden nu wereldwijd meer dan 400.000 elektrische auto’s op de weg, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Duits onderzoeksinstituut ZSW.

De onderzoekers namen in hun inventarisatie zowel volledig elektrische als plug-in hybride auto’s mee. Het aantal elektrische auto’s is volgens het instituut het hoogst in de Verenigde Staten (174.000), Japan (68.000) en China (45.000). Nederland doet het opvallend goed met 30.000 voertuigen. Goed voor een vijfde plek wereldwijd.

In 2012 waren er slechts 100.000 elektrische auto’s. Dat aantal is sindsdien ieder jaar verdubbeld. Opvallend is dat landen die elektrisch rijden stimuleren ook daadwerkelijk een grote voorsprong in de markt hebben genomen.

[caption id="attachment_63543" align="aligncenter" width="593"] Groei aantal elektrische auto's per land. Bron: ZSW[/caption]

 

Leaf

 

Van de autoproducenten heeft Nissan een flinke voorsprong opgebouwd met het Leaf-model. Van dit model zijn al meer dan 90.000 stuks wereldwijd verkocht. GM/Opel met de Ampera en Toyota met de Prius plug-in hybride komen op de respectievelijk tweede en derde plaats. Als de groei de komende jaren aanhoudt, rolt de miljoenste elektrische auto begin 2016 van de band.

Bron: ZSW | Foto: Paulio Geordio via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit